VOF Van Beusichem uit Biddinghuizen winnaar van LEGO actie Betasana® Trio

Woensdag 3 mei heeft Rien van Beusichem uit Biddinghuizen de technisch LEGO set Claas Xerion ontvangen uit handen van Marcel van Doorne, technisch adviseur bij UPL Benelux B.V.

VOF Van Beusichem heeft dit voorjaar gereageerd op de advieskaart over het bietenherbicide Betasana® Trio die zijn verstuurd naar bietentelers door UPL Benelux. Betasana® Trio is een nieuw onkruidbestrijdingsmiddel met drie actieve stoffen. Het voordeel van Betasana® Trio is de mogelijkheid op het etiket tot inzet van 7 LDS(Lage Dosering Systeem) toepassingen in bieten met ook de mogelijkheid tot een minimale interval van 5 dagen.

VOF Van Beusichem teelt 28 ha bieten op vrij zware (50% slib) grond in Biddinghuizen. De onkruidbestrijding in bieten wordt uitgevoerd met een spuitmachine met luchtondersteuning. De bieten zijn eind maart gezaaid. Door het droge weer in april is de opkomst van de bieten traag. Hierdoor heeft Van Beusichem tot nu toe pas 1 LDSbespuiting tegen onkruid uitgevoerd. De tweede bespuiting zal deze week plaatsvinden. In een normaal jaar worden 6 LDS bespuitingen uitgevoerd tegen onkruid in bieten.

Naast bieten bevat het bouwplan van VOF van Beusichem ook uien, aardappelen en wintertarwe. Zij hebben naast het akkerbouwbedrijf nog een transportbedrijf met een eigen vrachtwagen voor transport van o.a uien.

We wensen Rien van Beusichem veel plezier met zijn gewonnen technisch LEGO set!

UPL Benelux B.V.