Sacron® WG (cymoxanil 45%) 15281 N toegelaten in aardappelen.

We zijn verheugd u mede te kunnen delen dat Sacron® WG op 26 januari 2017 een toelating heeft verkregen in de teelt van aardappelen ter bestrijding van Phytophthora Infestans (aardappelziekte).

Sacron® WG bevat 45% cymoxanil en is geformuleerd als spuitkorrel. Cymoxanil speelt een belangrijke rol in de Phytophthorabestrijding als curatief middel, waarbij cymoxanil een nog niet-zichtbare infectie binnen 48 uur na het infectiemoment kan stopzetten.

Belangrijk is dat Sacron® WG altijd gecombineerd ingezet moet worden met een ander preventief werkend middel. Sacron® WG heeft een aandroogtijd nodig van 2 uur na de bespuiting en werkt lokaal systemisch in het blad en de stengel. Onder kritische omstandigheden waarbij de kans op infectie door Phytophthora groot is, is het belangrijk om een voldoende hoge dosering van Sacron® WG in te zetten. Ook het herhalen van de behandeling na een kort interval van 5 dagen geeft een extra bestrijdend effect op een Phytophthora aantasting in aardappelen.

Het etiket van Sacron® WG ziet er als volgt uit:

2017-02-07 10_44_52-Sacronmailingtoelating [Read-Only] - Word

Indien noodzakelijk (bij een vermoedelijke infectie) kan Sacron® WG uitstekend gecombineerd ingezet worden met Nautile®/Video® WG of WP. Ook kan Sacron® WG  265 gram/ha natuurlijk samen met andere veelgebruikte middelen tegen Phytophthora worden ingezet.

Sacron® WG is leverbaar per doos van 10 kg. Deze doos bevat 10 zakken met 1 kg Sacron® WG per zak.

Een pallet bevat 240 kg Sacron® WG (24 x 10 kg).

Wilt u meer informatie over Sacron® WG, dan kunt u contact opnemen met UPL Benelux B.V.:

Team UPL Benelux:

Edwin Nederveen

Marcel van Doorne

Jeroen Voorbraak

Tel: 0162 431 931