Plaatje Citation

Citation

Onkruidbestrijding in aardappelen.

Citation 14792 N  is een nieuw toegelaten herbicide in alle aardappelsoorten (consumptie-, zetmeel- en pootgoedaardappelen). Citation bevat de actieve stof metribuzin. De formulering is een WG(Water dispergeerbaar Granulaat).Citation bevat 70% metribuzin.

Citation heeft een goede bodem- en contactwerking op onkruiden. Door de contactwerking op kiemende onkruiden kan Citation uitstekend ingezet kan worden als correctiebespuiting na opkomst van de aardappelen.

Citation met de actieve stof metribuzin kan wel een loofreactie geven en geeft zelfs bij zeer gevoelige rassen opbrengstreducties. Informeer dus voor de toepassing van Citation eerst goed naar de rasgevoeligheid van de aardappelen voor metribuzin.

In het onderstaand toepassingsschema ziet u de toegelaten doseringen van Citation.

  Type

toepassing

Dosering (middel) per toepassing Maximaal aantal toepassingen per teeltcyclus Maximaal aantal kg middel per ha per teeltcyclus Minimum interval tussen toepassingen in dagen Veiligheidstermijn in dagen
Aardappelen

 

Voor-opkomst 0,5 kg/ha

 

1

 

0,53 kg/ha 60 dagen

 

1) Voor-opkomst

en

2) Na-opkomst

1) 0,33 kg/ha

en

2) 0,2 kg/ha

1

 

1

7 dagen

De toelating van Citation in pootgoed na opkomst is uniek en geeft nu de pootgoedtelers voor het eerst de mogelijkheid om metribuzin na opkomst in te zetten in de pootgoedteelt.

In pootgoed kunnen wel de verkleuringen die ontstaan na de toepassing van Citation het selectiewerk hinderen. Deze verkleuringen kunnen met name optreden bij de na-opkomst toepassing van Citation en bij metribuzin gevoelige rassen.

Bij de toepassing van Citation gelden ook de volgende voorwaarden:

Toepassing uitsluitend toegestaan indien gebruik wordt gemaakt van één van de volgende maatregelen:

  • 90% driftreducerende spuitdoppen en een kantdop, in combinatie met luchtondersteuning;
  • Lage spuitboomhoogte (30 cm boven de top van het gewas) + driftarme Venturidop + kantdop;
  • Lage spuitboomhoogte (30 cm boven de top van het gewas) + minimaal 50% driftreducerende spuitdop + kantdop + luchtondersteuning.

Na de oogst van aardappelen dient een kerende grondbewerking te worden uitgevoerd.

Citation is verkrijgbaar in een 1 kg doos verpakking. Een overdoos bevat 10 x 1 kg Citation. Een pallet Citation bevat 240 kg.

Heeft u nog vragen over Citation in aardappelen neem dan gerust contact op met ons.